sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Q4 2018, karhun kämmenen kouraisu ja yksi valopilkku

Viimeinen vuoden 2018 kvartaali karahti kiville, salkkuni ei ollut immuuni yleiselle pörssin laskulle, vaan varsinkin joulukuussa näkyi laskua. Ostin Nordeaa kvartaalin aikana, näin jälkiviisaana liian aikaisin, koska osake jatkoi laskuaan ostoni jälkeenkin. Osinkoja sain bruttona Cityconilta noin 22e verran.

Tässä vielä lukuja. Rahastot tekivät suurimmat laskut, niistä hävisi peräti noin 11% kolmen kuukauden aikana. Osakkeista hävisi noin 9,5% arvosta, kun ei huomioida salkkuun laitettua lisärahaa. Yhteensä karhun karvainen kämmen kahmaisi pyöreästi noin 2000 euron verran pienestä omaisuudestani.

Q4 2018


Mitä olisin voinut tehdä toisin?

No enpäs oikeastaan tiedä. Lasku johtui yleisestä pörssien laskusta, joten en olisi voinut sille mitään. Ajoittaminen on hankalaa, eli ainoa ostoni tässä kvartaalissa ei ajoittamisen kannalta onnistunut, mutta parempi onni ensi kerralla! 


Kvartaalin valopilkku

Kvartaalin valopilkku on se, että jotain on saatu säästöönkin! Kolmen kuukauden aikana oli ennakoimattomia ja ennakoituja menoja. Edellisen pyykkikoneen hajottua oli pakko ostaa uusi ja kallis pyykinpesukone, tästä ostoksesta maksoin puolet (puolikas oli noin 400e). Lisäksi hankin jonkun verran vaatteita sekä itselleni, että lapsille, ja joulukin sai lompakon laihtumaan useilla satasilla. Silti säästöön laskisin menneen noin 1134 euroa kolmen kuukauden aikana.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti