Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme yhteistä lasta. Taloutemme ovat erilliset, eli molemmilla on omat tilit, lisäksi meillä on yhteistili, josta maksamme yhteiset menot puoliksi. Tulot koostuvat tässä kuukaudessa palkasta, puolikkaasta lapsilisästä ja lisäksi sain vähän osinkoja. Meidän taloudessa kaikki yhteiset menot menevät puoliksi (ruoka, lasten menot ym). Myös lapsilisä menee tällä hetkellä puoliksi, eli laitan sen yhteiselle tilille, josta maksamme yhteisiä kuluja. Eli esimerkiksi ruokaan viisihenkisellä perheellämme meni noin 800 euroa ja lasten päivähoitoon ja iltapäiväkerhoon noin 500 euroa. Oma osuuteni näistä kuluista on puolet, jonka olen kirjannut alle.
Helmikuussa uusimme sekä uunin, että tiskikoneen, maaliskuussa ei onneksi ollut mitään näin suuria ostoja! Kävin maaliskuussa Tallinnassa risteilyllä työporukan kanssa, ja siitä tuli joitain ylimääräisiä kuluja (ruoka, juoma, hytti). Alla olevassa taulukossa on lisäksi liikkuminen -osiossa kahden kuukauden matkakortti kulut. Pääkaupunkiseudun maksuvyöhykkeet muuttuvat 27.4., ja maksoin matkakortin vyöhykkeiden vaihtumiseen asti. Itselleni kävi tässä vyöhyke uudistuksessa muuten hyvä tuuri, jatkossa liikkumiskulut puolittuvat ja ovat noin 50 euroa kuukaudessa.
Maaliskuun tulot ja menot 2019 |
Ottaen huomioon, että reissasin laivalla ja ostimme pari pyörääkin muksuille, säästöasteena noin 22% on oikein hyvä! (Tässä kohtaa aloin epäillä, että osa kuiteista on mystisesti hävinnyt... mutta täytynee luottaa omaan kirjanpitoon.) Ero viime kuuhun on suuri, mutta selittävänä tekijänä on juurikin tuo kodinkoneiden uusiminen, joka vei viime kuukauden rahoista useamman satasen. Huhtikuussa en kuluseurantaa tee. Kulujen seuraaminen toki on hyödyllistä, mutta kaksi peräkkäistä kuukautta kertoo minulle jo hyvin, missä lukemissa suunnilleen liikutaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti