lauantai 10. helmikuuta 2018

Salkun sisältö


Laskiaissunnuntai on vasta huomenna, mutta kurssit ennakoivat ja viime viikolla on jo
lasketeltu pulkkamäkeä. Ensimmäinen ajatus oli "kääk, mitä minun salkulle kuuluu???" No, heti seuraava ajatus perään: "olisiko varaa ostaa jotain???". Salkulle kuuluu ihan hyvää, tosin salkun arvosta on hävinnyt viime viikolla 800 euroa. Olen pitkäaikaissäästäjä, joten tämä lasku ei heilauta vielä mielenrauhaa. Valitettavasti käteisrahat on aika vähissä, joten en uskalla tällä hetkellä ostaakaan mitään.


Ensimmäisessä postauksessa mainitsin, että salkussa on osakerahastoja ja suoria osakkeita. Rahastot ovat vanhempia, Op-Ilmastoon sijoitin ensin könttäsumman noin 8 vuotta sitten, ja olen sittemmin sitkeästi säästänyt sinne 50e kuukaudessa. Ensimmäiset osakkeeni ostin rohkeuden ja taidon kartuttua syksyllä 2016 ja lisäsin omistuksia viime vuonna. 

Tein alla olevan taulukon, ja heti seuraavaksi lakkautin tuon Op-Ilmaston kuukausisäästön. Ai miksikö? No en halunnut enää suurentaa rahaston painoarvoa, puolet salkusta on yhdessä rahastossa (!).  Salkkuni painotuksen kehnous ilmeni viime viikolla, kun pörssikursseja ravisteltiin oikein urakalla. Salkkuni joutui stressitestiin. Säästöjen arvo laski 800e, ja 700 euroa tästä lähti Op-Ilmastosta. Syy lienee tämän rahaston maantieteellinen painotus, osakkeita on kasattu mm. Yhdysvalloista, jossa kyyti taisi olla rankempaa, kuin Euroopassa.

Siivosin tilastoista käteisen osuuden kokonaan pois, tässä näkyy siis vain rahastot ja suorat osakkeet. Punaisella olen merkinnyt tappiolla olevat, ja vihreällä voitolliset osakkeet. Täältä siellä näyttää:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti