tiistai 10. huhtikuuta 2018

Q1, salkun arvo tippui

Tämän vuoden ensimmäiset kolme kuukautta ovat olleet markkinoilla sumuiset, odottavat, normaalit (?). Äh, oikeasti en osaa kommentoida järkevästi kulunutta kvartaalia. Viime kuukausien markkinat ovat tarjonneet yhdelle hyvää viihdettä, toiselle hammasten kiristelyä ja kolmannelle oston paikkoja.


Sumua ja mustia lintuja
Jos ei muuta voi sanoa kuluneesta ensimmäisestä kvartaalista, niin ainakin pörssissä meno on ollut mielenkiintoista. Vastaus siihen, mihin ollaan menossa, riippuu ihan siitä, keneltä kysyy ja onko sillä hetkellä täysikuu. 

Oma salkkuni arvo tippui vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana noin tuhannella eurolla. Kaksi ostoakin tein, eli minulla meni vielä tammikuussa 50e kuukausisäästösopimuksella OP-Ilmasto rahastooon. Lakkautin kuukausisäästösopimuksen, joten enää sinne ei enää mene rahaa. Toinen ostoni oli Citycon, jota ostin viime kuussa. Tässä salkkuni tilanne joulukuun lopussa ja maaliskuun lopussa.


Nopeasti katsomalla pystyy näkemään, että käteisenä olevan rahan ja rahastoissa olevan rahan määrä väheni. Käteinen väheni Cityconin oston takia, eli raha siirtyi tililtä Cityconin osakkeisiin. Kurssit runtelivat salkkuani etenkin rahastojen osalta, ja sen seurauksena salkun arvo tippui noin tuhannella eurolla. Suurin yksittäinen tippuja oli OP-Ilmasto, jonka osuus salkustani on edelleen suuri. Harmittaako tiputus? No ei kovin paljoa, se kuuluu sijoittamisen luonteeseen.

Tässä vielä salkku 31.3.2018 ilman tileillä olevia rahasummia ja S-osuuksia:
 

Kuten edellisestä postauksestä käy ilmi, tällä hetkellä minun tuloni ja menoni ovat samoissa, eli lisää rahaa ei säästöihin tullut tällä kvartaalilla. Osinkojakin tippui tilille, yhteissumma oli noin 149 euroa, suurin osingon maksaja oli Nordea. Osingot on tarkoitus pistää takaisin sijoituksiin myöhemmin.

Henkilökohtaisella puolella ensimmäiset kolme kuukautta tätä vuotta meni nopeasti. Varsinkin maaliskuu teetti koulun puolesta töitä, sillä monet deadlinet oli asetettu maaliskuulle. Opintopisteitä pitäisi ropista kevään kursseista reilulla kädellä, ja loppu kevät onkin rauhallisempaa koulun puolesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti