perjantai 6. heinäkuuta 2018

Q2, pientä kasvua salkussa

Suomi on ihana paikka kesäisin, sauna, uiminen, jätski ja mansikat, nautin edelleen samoista kesäisistä tekemisistä, kuin lapsenakin. Kesä onkin kulunut lomaillen. Olen myös lukenut talous- ja sijoitusaiheisia kirjoja, mutta niistä tarinaa myöhemmin. Seuraan salkkuni tilannetta kvartaaleittan, tässä siis toisen kvartaalin päivitys.

Koivukuja

Myynnit ja ostot

Toukokuussa tein vähän alle 1000 euron lunastuksen OP-Ilmasto rahastosta. Tämä oli siis ihan silkkaa käyttö- ja huvittelurahaa kesää varten. Samalla sain vähennettyä tämän rahaston painotusta salkussani. Minun ei alunperin pitänyt tehdä ostoja ennen syksyä, mutta Nordnetissä oli pikkukauppoja koskeva tarjous, ja en pystynyt vastustamaan kahta pikku ostoa. Ostin siis vähän alle 200 eurolla kahta yritystä, Fiskarsia ja Tokmannia.

 
Yllä olevasta taulukosta näkyy rahaston myymisestä saamani raha on vielä tällä hetkellä plussana tilillä. Rahastojen arvo on kuitenkin noussut noin 700 euroa tässä kvartaalissa. Varsinaisesti uutta rahaa en ole salkkuun säästänyt, vaan säästöjen arvon muutokset ovat seurausta kurssien heittelystä. Ostot (Fiskars ja Tokmanni), on rahoitettu passiivisilla tuloilla, eli osingoilla ja S-pankin osuuksista tulleilla korkomaksuilla. Toisen kvartaalin aikana salkku siis kasvoi noin 1500 euroa ilman lisäpanostuksia.

Ja tältä salkussani näyttää tällä hetkellä ilman käteistä ja S-pankin osuusmaksuja:

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti