sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Q3, Salkun osakkeet hyvässä vedossa

Kesä on jo taputeltu syksyksi ja on jälleen uuden kvartaali päivityksen aika! Töihin paluu on väsyttänyt valtavasti. Rutiinit hakee vielä paikkaansa ja vaikka olen jo päässyt työn imuun mukaan, tunnin työmatka suuntaansa ja epäsäännölliset työajat vaativat totuttelua. Työ sinänsä on tuttua peruskauraa, opintovapaani aikana on kuitenkin ollut henkilöstönmuutoksia, joten oma roolini kirkastunee pikku hiljaa. Samalla yritän sitkeästi jatkaa opintojani.

Sininen hetki ja kultainen leikkaus
Mutta siis salkun kehitykseen! Kesällä olisi ollut hurjasti ostohaluja, kun omistamani Stora Enso putosi reilusti osavuosikatsauksen jälkeen. Hillitsin kuitenkin itseni, sillä halusin pitää puskurissa rahaa. Tylsästi en tällä kvartaalilla ostanut enkä myynyt mitään. Osinkoja tuli kolmen kuukauden aikana vielä Cityconilta ja Fiskarsilta, summa jäi jonnekin 25 euron tietämille.


Aloitin työt, mutta ensimmäinen oikea palkka ei ole vielä tullut. Sain kuitenkin noin 500 euroa lomarahoja, ja  yllätyksenä tuli myös noin neljän sadan suuruinen palautus henkilökunnan rahastosta siltä ajalta, kun viime syksynä tein palkallista työharjoittelua. 


Markkinat ovat olleet varsin suosiolliset, ja salkkuni osakkeet ovatkin tämän kolmen kuukauden aikana nousseet noin 8,5%. Hyvä prosentti, kelpaisi jopa vuoden tuotoksi. Varsinkin elokuussa osakkeiden seuraaminen sai hymyn huulille. Osakkeisiin ei saisi rakastua, mutta nyt tunnen ihanan lämmintä paloa Marimekkoa kohtaan. Osakkeet ovat melkein kaksinkertaistuneet hankintahinnastaan, ostin ne noin vuosi sitten. Tuleva kvartaali tuskin on yhtä hyvä, joten pitänee valmistautua henkisesti vaatimattomampiin lukemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti