torstai 7. toukokuuta 2020

Huhtikuun 2020 tulot ja menot

Yllätyksekseni viime kuusta näytti tulleen säästökuukausi! Koronalla on varmasti osuutta asiaan, kaikki huvittelupaikat on kiinni, joten rahaa jäi ihan vahingossa säästöön. Pureudun kohta tarkemmin lukuihin!

Perheeseeni kuuluu lisäkseni puoliso ja kolme yhteistä lasta. Taloutemme ovat erilliset, eli molemmilla on omat tilit, lisäksi meillä on yhteistili. Meillä on omistusasunto, josta molemmilla on lainaa, lainat ovat erilliset. Minun omistusosuuteni asunnosta on  40% ja maksan 40% vastikkeesta.

Tulot koostuvat tässä kuukaudessa palkasta ja puolikkaasta lapsilisästä. Osinkoja saattoi myös tulla tilille, mutta osinkoja en ole merkannut tuloksi. Meidän taloudessa kaikki yhteiset menot menevät puoliksi (ruoka, lasten menot ym). Myös lapsilisä menee tällä puoliksi, eli laitan sen yhteiselle tilille, josta maksamme yhteisiä kuluja. Eli esimerkiksi ruokaan viisihenkisellä perheellämme meni huhtikuussa noin 720 euroa, josta oma osuuteni on puolet, eli 362 euroa.

Huhtikuu 2020, tulot ja menot
Viime kuussa minulla alkoi osa-aikainen lomautus, eli teen 30 tuntista viikkoa normaalin 37,5 tunnin sijaan. Lomautus ei näy vielä tämän postauksen palkkaluvussa, sillä meillä palkka maksetaan aina pari viikkoa jälkikäteen. Tässä näkyvä palkka on siis maaliskuun palkka. Maaliskuussa tein normaalia enemmän sunnuntaita ja iltoja, eli olosuhdelisät on nostaneet palkkasummaa. Asuntolainan lyhennykset ovat nyt tauolla, sillä hain pankista lyhennysvapaata lomautuksen takia. Asuntolainasta olen maksanut vain koron.

Yllätyksekseni myös ruokalasku oli pysynyt kohtuullisena, vaikka esikoinen on syönyt kotona kaikki ateriat etäkoulun takia ja myös päiväkoti-ikäiset lapseni ovat olleet enemmän kotona. Tavallisesti meillä syödään aika paljon eineksiä ja välillä myös noutopitsaa tai jotain muuta ravintolaruokaa. Nyt (lomautukseni takia) on ollut enemmän aikaa tehdä ruokaa, ja tämä estänyt ruokalaskua paisumasta. Säästöön onkin jäänyt huima summa, sillä palkka on ollut vähän normaalia suurempi ja kulut tavallista pienemmät. Ensi kuussa palkka onkin jo reilusti pienempi ja liiton lomautuskorvausta saa arvion mukaan odotella kaiketi muutaman viikon.

Lomautus on muuten mennyt hyvin, mutta työtaakka ei ole vähentynyt. Kun työtunnit ja työntekijät ovat vähentyneet, on kiire työpaikalla kasvanut, ja jokainen paikalla oleva on joutunut joustamaan entistä enemmän. Oma mieliala on ollut välillä melko pohjalla. Päivä ei ala mitenkään pirteällä tavalla, kun heti ensimmäisenä aamulla voi tarkistaa uutisista tuomiopäivän tautiin kuolleiden alati kasvavan luvun. Siinä alkaa jo huomaamattaan miettimään oman maallisen vaelluksen päätepistettä, ja sitä, tuoko kukaan edes haudalle kukkia. Onneksi tajusin jossain vaiheessa lopettaa kuolinlukujen kyttäämisen, niin mielialakin parani saman tien.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti