lauantai 17. maaliskuuta 2018

CapMan, hillitty yhtiökokous

Millainen on yhtiökokouksen etiketti? Mitä siellä tapahtuu? Jos omistaa yrityksen osakkeita, kannattaako yrityksen yhtiökokoukseen osallistua? Ja ennen kaikkea, mitä pukea päälle yhtiökokoukseen?

Helsingin GLO Hotel Artin pääovi
Kuten ylläolevasta kysymyspatteristosta voi päätellä, en ollut koskaan käynyt yrityksen yhtiökokouksessa. CapManin kokous kävi kalenteriini, joten tein ennakkoilmoittautumisen. Keskiviikkona etsin kaapista kaikista konservatiivisimman kotelomekon, kopisevat korkokengät 6 cm koroilla (noin 6% osinkotuoton kunniaksi...) ja suuntasin hienoon GLO Hotel Artiin.

Olen ostanut CapMania viime vuonna 20.3. osinkodipistä. Olen siis omistanut yritystä vuoden ajan, sinä aikana kurssi on kivunnut ylöspäin. Omistukseni on pieni, ostin osuuteni vuosi sitten puolittain uteliaisuuttani ja puolittain yrityksen hyvien lukujen ansiosta. Ennen yhtiökokousta silmäilin läpi  nettisivut ja kävin läpi toimintakertomuksen vuodelta 2017.

Helsingin komeaa jugendia
Itse kokous eteni hyvin maltillisesti, hallituksen puheenjohtaja, sekä CapManin toimitusjohtaja pitivät pisimmät puheet. Pääasia toimitusjohtajan puheessa oli, että CapMan on uudistumassa ja kasvamassa. Hallituksesta vaihtui kaksi jäsentä ja uusien jäsenten meriitit olivat erittäin vaikuttavat. Yleisön puheenvuorot olivat hieman kriittisempiä, käsiteltiin johdon bonusjärjestelmää ja kulurakennetta. Äänestämään ei päästy, vaan yleisö tuntui olevan varsin tyytyväinen yrityksen viime vuoden tulokseen ja tulevaan osinkotuottoon.

Mitä jäi käteen? Yhtiökokouksessa kannatti käydä, jos ei muuten, niin järjettömän hienon jugend hotellin takia. Itse yrityksestä minulla oli (ja on edelleen) hieman hajanainen kuva, yritys kun tuntuu tekevän monenmoista ja liiketoiminta kattaa sekalaisesti Harviaa, kiinteistöjä ja rahastoja. Kaikki materiaali on toki nähtävissä heidän sivuillaan, ja jollain tavalla kokouksessa käyminen selvensi ajatuksiani yrityksestä, ja siitä, minne päin se on menossa.

Iltapäivästä kävin vielä Veromessuilla, joten keskiviikkona sain aimo annoksen sijoitustietoutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti