perjantai 1. maaliskuuta 2019

Helmikuun tulot ja menot

Viimeeksi olen kirjannut kaikki kuukauden tulot ja menot vuosi sitten, tiedot noista kuukausista löytyy blogista. Vuoden aikana tilanne on kuitenkin muuttunut, sillä viime vuonna sain aikuisopintotukea, nyt tulonlähteenä on palkka.

Helmikuun alussa kävin myös tutustumassa uuteen Oodi-kirjastoon. Oodi edustaa mielestäni Vau!-arkkitehtuuria (ei liene mikään virallinen määritelmä). Arkkitehtuuriltaan todella hieno tila, varsinkin ylin kerros. Yhtenä puutteena voi kuitenkin mainita, että talousaiheisia kirjoja voisi olla enemmän! Kuvat ovat Oodista.

Oodi 

Käsittelen alla vain omia tulojani ja menojani, perheeseeni kuuluu myös puoliso ja kolme yhteistä lasta. Tulot koostuvat tässä kuukaudessa palkasta, puolikkaasta lapsilisästä ja lisäksi kirjasin vakuutuksesta saadun puolikkaan summan tuloihin. Meidän taloudessa kaikki yhteiset menot menevät puoliksi (ruoka, lasten menot ym). Myös lapsilisä menee tällä hetkellä puoliksi, eli laitan sen yhteiselle tilille, josta maksamme yhteisiä kuluja. Eli esimerkiksi ruokaan viisihenkisellä perheellämme meni noin 800 euroa ja lasten päivähoitoon ja iltapäiväkerhoon noin 500 euroa. Oma osuuteni näistä kuluista on puolet, jonka olen kirjannut alle.

Omat menomme maksamme puolison kanssa itse. Yhteisestä asunnosta omistan 40%, asuntolainat ovat erilliset. Vastikkeesta maksan omistusosuuden mukaan 40%.

Helmikuussa hajosi kaksi suurta kodinkonetta, astianpesukone ja hella. Vaikka ostimme edulliset laitteet, koko kodinkone ruljanssi maksoi noin 880 euroa. Tähän sisältyy korjaajan käynti (ensin yritimme ekologisesti saada vielä vanhoja toimimaan), itse kodinkoneet, uusien tuonti ja kytkeminen paikoilleen, sekä vanhojen poisvienti. Onneksi vakuutuksesta tuli takaisin noin 150 euroa. Kodinkoneet ostimme puoliksi, joten oma kukkaroni keveni tässä kuussa niiden takia noin 365 euroa. Kodinkoneet näkyvät alla olevassa laskelmassa kohdassa "koti", lisäksi siellä on joitain muita kuluja koskien kotiin hankittuja tavaroita.

Helmikuun tulot ja menot
Tähän kuuhun ajoittui myös harvinainen teatterireissu puolison kanssa. Veimme lapset yöksi hoitoon sukulaisen luo, kävimme teatterissa ja pitkän kaavan mukaan syömässä. Teatteriliput olin ostanut jo ennen helmikuuta.

Suurin yllätys tämän kuukauden kohdalla on, että vaikka tuli kaikenlaisia ylimääräisiä kuluja (kodinkoneet, teatterireissu, jäsenmaksu) rahat kuitenkin riittivät, ja jotain jäi vielä säästöönkin!

Elämisen kiinteät kulut


Kiinteät kulut (asuminen, lasten päivähoito ja iltapäiväkerho, liikuminen ja kännykkä) ovat minun kohdallani noin 800 euroa. Lisäksi kiinteisiin kuluihin pitäisi laskea ainakin vakuutusmaksut, sekä sähkölasku. Nämä pitäisi jyvittää joka kuukaudelle, joten luultavasti kiinteät kulut ovat minun kohdallani noin 900 euroa/kk. Tähän summaan ei oikein voi vaikuttaa.

Oodin ylin kerros

Seuraan tulojani ja menojani hyvin satunnaisesti. Tähän on syynsä, sillä liian tarkka seuraaminen aiheuttaa minussa vainoharhaisia piirteitä ja jopa yhden viattoman suklaapatukan osto nostaa mielen syvyyksistä kitupiikin. Se vie ilon koko suklaansyönnistä, kun alkaa ajatella vain suklaapatukan hintaa! Myös parisuhde on koetuksella, kun alan huomauttelemaan puolisolle kärkevällä äänellä suippopaprikoiden kilohinnoista (huomattavasti kalliimpia, kuin tavalliset paprikat!). Silti kirjaan vertailun vuoksi ensi kuussa myös maaliskuun tulot ja menot.

Lukeekohan tuolla myös jossain "sijoittaja"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti