torstai 7. tammikuuta 2021

Q4 2020

Sijoitusvarallisuus kipusi jälleen yhden askelman ylöspäin. Tällä kertaa askelma olikin oikein iso! Määrittelin blogin alussa tavoitteeksi 100 000 euron sijoitusvarallisuuden, nyt kasassa on puolet summasta.

Ostot ja myynnit


Kvartaalin aikana myin vihdoin Nokiat pois. Ostin Nokiaa aikanaan nelisen vuotta sitten puolittain nostalgia syistä ja puolittain osingon takia. Tajusin toki, että Nokia ei yrityksenä ole enää sama, kuin 90-luvulla nousuun lähtenyt kännykkäfirma, mutta yrityksen tarina vaikutti silti hyvältä. 

Ihastuin Nokiassa myös korkeaan osinkotuottoon ja olisikin pitänyt keväällä 2019 myydä osake pois, kun osinko laitettiin jäihin. Tappiota Nokian myynnistä tuli noin 340 euroa. Syy Nokian myyntiin oli epämääräiset tulevaisuuden näkymät, ilmeisesti Nokia edelleen jää jälkeen tekniikassa kilpailijoilleen. 

Salkussani kävi pikaisesti myös Thunderful Group, kun osallistuin ensimmäisen kerran osakkeen listautumisantiin. Tarina on kerrottu jo täällä. 

Osakesäästötilille ostin pörssin laskiessa lokakuun lopulla Nordeaa 400 kappaletta hintaan 6,46e. Nordea vaikutti edulliselta, ja lokakuun lopun pörssikuopan aikana iskin osakkeeseen kiinni. Luvut olivat osavuosikatsauksen mukaan parantuneet ja silloin oli vielä oletuksena, että vuonna 2021 Nordea maksaisi kahdet osingot (vuodet 2019 ja 2020). Nyt kuitenkin näyttää siltä, että pankkien osinkohanat on EKP:n linjauksen takia toistaiseksi kiinni, joten vaikea sanoa, mihin suuntaan osake on menossa.

Tein myös kuukausittaiset ostot Handelsbankenin Usa Indeksi -rahastoon  ja Indexfond Sverige-rahastoon. 

Omistukset ja osingot


Alla omistamani osakkeet ja rahastot vuoden lopussa. Osinkoja maksoi Stora Enso, AT&T ja Citycon. Bruttona osingot olivat noin 144 euroa.

Q4 2020


Vuoden viimeinen kvartaali oli pörssissä nousua ja myös säästöasteeni oli hyvä. Varallisuus kasvoi huikean summan, eli noin 10 000 euroa. Noin 4000e oli palkasta säästettyä rahaa, ja loput arvonnousua osakkeista. Lainan lyhennykset on edelleen asuntolainasta katkolla joten se tukee sijoitusvarallisuuden kertymistä. Kvartaalin aikainen nousu oli niin suuri, että yritin oikein hakemalla löytää jotain virhettä laskelmista, mutta oikeilta ne näyttivät. 

Vertailu edelliseen kvartaaliin


Kuukausipalkan lisäksi sain työnantajalta joulun alla bonuksen. Pienikin bonus lämmitti kummasti, sillä näkymät oli keväällä meidän alalla todella huonot ja kulunut vuosi oli rankka. Osa saamastani bonuksesta oli kaikille jaettavaa ja osa henkilökohtaista bonusta.  

Suoraan sijoituksiin kohdistuvaa velkaa oli 820e. Minun piti nollata tuo velka ennen vuoden vaihdetta, mutta keskityin joulusuklaan syömiseen ja unohdin koko jutun. Sijoitusvarallisuus on siis vuoden vaihteessa ollut 56 155e, josta vierasta pääomaa tuo 820e ja omaa pääomaa noin 55 335e. 

Muita kuulumisia

Täällä on vihdoin lunta! Häntäluu on ollut koetuksella, kun olen testannut pulkkien ja liukureiden ominaisuuksia meitä lähellä sijaitsevalla suurella mäellä. Parhaiten mäessä tuntuu edelleen toimivan perinteinen muovipulkka, jossa on metallivahvikkeet alla. Koska viime vuosi oli lumeton, on lumesta tänä vuonna selvästi enemmän riemua ja mäessä onkin ollut sekalainen porukka aikuisia ja lapsia.  

Pörssissä tuntuu kaikki menevän liiankin hyvin. Pörssin käppyrät kiipeää ylöspäin, ja hieman mietityttää, minkälaisia tuloksista yritykset keväällä raportoivat. Varmaa kuitenkin lienee, että yhtiökokoukset pidetään etänä.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti