lauantai 24. huhtikuuta 2021

Q1 2021, vilkasta sijoitustoimintaa

Miten meni vuoden ensimmäinen kvartaali? Osakeindeksit nousivat kohisten, samoin kävi omien omistusteni. 

Minulla on periaatteessa ollut holdaajan salkku, joten siihen nähden sijoitustoiminta oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä salkussani vilkasta. Tähän on ollut suurimpana syynä listautumisannit. Silti täytyy myöntää, että muiden kiireiden vuoksi sijoittaminen ei ole ollut päällimmäisenä ajatuksissa. Kuvat on reissusta meren rantaan, helmikuussa riitti muutamia aurinkoisia päiviä, jotka houkutteli eväsretkelle rantaan.

Helmikuun auringonpaistetta

Omistukset 31.3.2021

Ensimmäisellä kvartaalilla kävin osakekauppaa osallistumalla kolmeen antiin. Kreaten ja Orthexin osakkeita tuli salkkuun ihan minimaallinen määrä, Kreatesta osakkeita tuli 35 ja Orthexista 62 kappaletta. Pistin osakkeet kiertoon heti ensimmäisenä kauppapäivänä, Kreatesta voittoa tuli noin 100 euroa, Orthexista noin 50 euroa. Koska osallistuin anteihin osakesäästötilin puolella, näistä summista ei vähennetty vielä veroja. 

Kolmas anti, johon osallistuin, oli Sitowisen anti. Sitowisesta olenkin jo kirjoittanut edellisessä postauksessa, jäin siis tämän osakkeen omistajaksi. 

Lähtöpassit salkustani sai Nordea. Myin Nordean pikkupaniikissa, sillä helmikuussa puhuttiin jo  vakavissaan liikkumisrajoituksista, jotka olisivat meidän alalla tietäneet varmasti yt-neuvotteluja. Vähensin siis osakepainoa maaliskuun alussa Nordean osakkeiden verran. Myin 400 osakettani kappalehintaan 7,886e, voittoa tuli noin 600 euroa. Jälkikäteen tämä oli huono päätös, sillä Nordean osake on noussut, enkä loppujen lopuksi tarvinnutkaan käteistä. Tällä hetkellä sijoituksiin ei ole leivottu velkaa sisälle, vaan kaikki on omaa pääomaa.

Osingot


Salkku kasvaa, ja sitä myötä myös osinkojen määrä paisuu. Osinkoja tuli tilille bruttona 508,4 euroa. Osakkeista noin puolet on arvo-osuustilillä ja puolet osakesäästötilillä, näiden tilien verotus on erilainen, eli vain arvo-osuustilin osinkoverot maksetaan heti. Nettona osinkoja tuli 433,47 euroa. 

Suurin omistus on tällä hetkellä Citycon, joten sieltä tulee myös kvartaaleittain isoimmat osingot. Ei voida puhua vielä vuolaasta osinkovirrasta, mutta jonkin näköisestä purosta kuitenkin!

Omaisuuden kasvu

Kvartaalilla omaisuuteni kasvoi, muutos viime vuoden loppuun oli noin 7700 euroa. Säästöä palkasta tuli noin 3000 euron verran, loppu oli seurausta osakkeiden ja rahastojen noususta. Ostoja oli siis Sievi Capital, jota ostin heti tammikuun alussa hintaan 1,1e/kpl, Kreate, Orthex, Sitowise, sekä kuukausittaiset ostot Handelsbankenin Usa indeksirahastoon, ja Nordnetin Indexfond Sverige indeksirahastoon. Myyntejä oli Kreate, Orthex ja Nordea. 

31.3.2021

Silkkaa euforiaa?


No oikeasti seuraan kurssien kipuamista pilviin vähän mietteliäänä. Euforiasta ei voi puhua. 

Olen löytänyt kuvakaappauksen ilot, eli nappasin kaikista sijoituksistani kuvakaappaukset maaliskuun lopussa, ja kerkesin niitä vääntelemään excelissä vasta nyt. En kuitenkaan ottanut kuvakaappausta siitä, kuinka monta prosenttia sijoitukset ovat kivunneet vuoden alusta maaliskuun loppuun. Luulisin, että lukema olisi noin 10%, joka vastaisi ihan kelpo vuosituottoakin. 

Vaikea uskoa, että koko vuosi mentäisiin samaa vauhtia ylöspäin, jossain vaiheessa täytyy tulla joko käänne alaspäin, tai ainakin sahaavaa vaakatason liikettä. Edelleen yritykset antavat positiivisia ennusteita, joten minun ennustajan lahjoilla ei voi sanoa, milloin vauhti hiljenee.


Nakki ja sen kaverit odottaa hodarisämpylän väliin päätymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti